Предлагани услуги - вътрешен дизайн, ремонт и обзавеждане

За да е по-лесно за нашите клиенти, ние обхващаме всичко, което е свързано с един интериорен дизайн от началото до неговото осъществяване. Това включва изработката на идеен и работен проект, авторски надзор, ремонтно – довършителните работи, изработката на мебели, консултациите и доставката на материали.

Разбира се, Вие може да имате свой майстори, доставчици или мебелни фирми, с който работите. В такъв случай ние с готовност ще работим с тях. С предаването на работния проект Вие ще имате всички необходими чертежи, за да може да получите оферти и от други места за мебелите и ремонтните дейности. В случай, че сте поискали от нас и авторски надзор, то ние ще си сътрудничим с хората, които сте избрали за подизпълнители.

Услугата интериорен дизайн на кратко може да се опише в следните точки:

Идеен проект може да бъде поръчан отделно, но за да получите възможно най-близък резултат до проекта, ние Ви препоръчваме да използвате целия ни пакет от услуги. Ако поръчате само идеен проект, няма как да гарантираме какво ще се случи в крайна сметка с Вашия проект. За да затворим пакета от услуги и да Ви предложим напълно цялостно решение, ние можем да Ви предложим следните допълнителни услуги:

Изготвяне на идеен проект

Идейният проект е есенцията на нашия труд. В него ние ще пречупим нашите идеи през вашите виждания, за да получим проект, който отговаря на Вашата същност и разбирания.

Да се заснемат точните размери на обекта – винаги има разлика между архитектурни чертежи и обекта в реалност. Това е така, защото архитектурните планове, които клиентите получават, са с така наречените зидарски мерки. Освен това строителството не е хирургия, а за майстора 1 см повече или по-малко не е от значение. Но за нас е, ако имате ниша, в която искате да сложите пералня за вграждане и тази ниша по архитектурен план е 60 см и вие смятате че това е точно – 60 см пералня значи всичко е наред. В действителност нишата е 59 см, а освен това, за да вградите пералня, Ви трябват миниум 63,6 см (ако пералнята е нормална, а не за вграждане) – пералня + две странични бленди по 18 мм и ето Ви проблем.

Да поговорим с Вас. Какви предпочитания имате. Какви чисто функционални извиквания поставяте, защото те са изключително важни за проекта. Какви цветове и стилове харесвате. Какво си представяте и още много въпроси свързани с това да добием възможно най-добра представа какво точно искате да постигнем.

Да направим варианти на разпределения. Ще изготвим за Вас варианти, на базата на изискванията, които сме поставили. Ще уточним мястото и размера на мебелите и детайлите в интериора. Ще преместим стени ако сте склонни на такива промени. Ще обсъдим вариантите с Вас и ще изберем някои от тях или ще изготвим компилация от няколко.

разпределение на апартамент разпределение на апартамент

След като на 100% е решено разпределението се започва работа по проекта.

разпределение на апартамент

Тук ние изготвяме своите предложения за дизайна, цветовите решения, мебелите, текстила, осветлението и всички други детайли, свързани с общата визия на обекта. Така ще видите нещата в цялост и ще си ги представите нагледно. Обсъждаме ги, за да решим какво да остане и какво може да променим. В крайна сметка стигаме до вариант, който е точно за Вас. По време на целия процес Вие гледате мостри на материалите. Всяко нещо, което залагаме в идейния проект е действително, ние знаем как да го направим или от къде да се закупи. Това е изключително важно, за да може да гарантираме, че този проект ще бъде реализиран.

интериорен дизайн интериорен дизайн интериорен дизайн интериорен дизайн

След като сме уточнили с Вас идейния проект (предназначението на помещенията, предпочитани материали, цветови нюанси и общ стил, визията на мебели и т.н.), ние ще Ви предложим работен проект.

Изготвяне на работен проект

Той включва планове, които да бъдат подавани към подизпълнители, майстори, производители на мебели и т.н. Ние подаваме всички необходими схеми за осъществяване на проекта, даваме Ви цени, но това не Ви обвързва да работите само с нашата фирма. Работният проект се състой от следните части, подробно описани по-надолу.

Чертежи за точното позициониране на електро инсталацията

Видът и положението на изводи на контакти са много важни, за да може всеки извод да е на правилното място за реализирането на проекта. Не впоследствие да се окаже, че таблата на леглото закрива контакта и няма как да се включи нощна лампа или че няма контакт на необходимото място.

чертеж на електро инсталация

Чертежи с позициониране на ВиК инсталация

Точно позициониране на изводи за топла, студена вода, мръсни канали, изводи за бойлер и т.н. Една от често правените грешки е да се изкара вода и мръсен канал зад самата съдомиялна за вграждане. Това води до неприятности при последващото монтиране на мебелите. ВИК специалистът няма защо да мисли за хората след него, той не е обвързан с тях. Вие не сте му казали какво точно и как го искате и съответно той го прави така, както знае и му е удобно. Това се опитваме да избегнем с направата на работни проекти, защото нашата цел е да е удобно на Вас.

чертеж на вик инсталация

Чертеж с позициониране и избор на конкретни осветителни тела

Чертежи за точното позициониране на осветителни тела. Определяне на модел и вид на телата. Избор на конкретни модели от конкретни производители. План за това къде да бъдат ключовете към лампите, от къде какво да се пали, дали да бъде с или без димер и т.н.

чертеж на осветителни тела

Чертежи за детайли от гипсокартон

Ако имате заложени такива в идейния проект, ние ще изготвим планове и чертежи с размери, разрези на детайли и всичко необходимо, за да бъдат направени и осъществени нещата по проект.

Чертеж с план на настилки

Избор на конкретни материали. Точни квадратури на необходимите количества. За да гарантираме максимално съвпадения на проект с изпълнение, ще изберем конкретен модел настилка. Ще съобразим избора си с изискванията Ви за ценова категория, както и ще Ви препоръчаме най-подходящата за Вас. Ще Ви разясним разликите между различните модели, фирми и материали, за да можем да направим най-правилния избор.

Разгъвки на стени със специфична обработка или детайли

Това е една особено важна точка от работния проект, която обединява и детайлизира много от предходните. За да може при изработката и реализацията всички детайли да съвпаднат, се правят разгъвки на всяка една от стените на обекта. Наслагват се всички видими полета - мебели, облицовки, окачени тавани, контакти и ключове, изводи за слаботокова инсталация, радиатори и др. Показват се специфични обработки на стените и всичко се оразмерява, за да се види как се наслагват детайлите един спрямо друг.

разгъвка на стени

Чертежи на мебели

Във всяко едно жилище се налага малка или по-голяма част от мебелите да бъде направена по поръчка. Или мястото е специфично или на пазара не може да бъде намерено изделието, което удовлетворява всички поставени от клиента изисквания. Поради тази причина част от услугата, която предлагаме, е проектирането на мебелите. Ще Ви предадем чертежи, по който мебелите Ви да могат да бъдат произведени от всяка една фирма, в това число и нашата.

чертеж на мебели

Спецификация на детайли, който ще бъдат закупени готови

Тук Ви предлагаме различни решения - като визия и цена на готови продукти, които няма да се произвеждат специално. Това са столове, маси, мека мебел. Ние ще Ви предложим ценови категории, най-близки до заложените в проекта. Разбира се, може от самото начало да сме избрали конкретни модели, столове или маси.

Оферти за мебели, тапети, мазилки, настилки и т.н.

Ще Ви дадем оферта на базата на дадените Ви чертежи за мебели, оферта за строително - ремонтните дейности, както и цени на всички включени детайли и изделия.

Авторски надзор

Ако искате проекта, който Ви дадем, да съответства максимално много до реализирания, ще Ви бъде необходим авторски надзор. Там ние проследяваме изпълнението и взимаме оптимални решения при възникване на някаква необходимост от малка промяна. Ще съпоставяме реално избраните цветове, ще се съобразим с наличностите, ще подберем съвсем точните нюанси, ще обясняваме на майсторите. Това е гаранцията, че всичко ще се изпълни така, както е зададено.

Ремонт и довършителни работи

Ако не разполагате с майстори или не Ви се занимава, ние можем да осигурим екипи за цялостен ремонт и довършителни работи. След изготвянето на работния проект, можем да го остойностим и да Ви дадем оферта за строително – ремонтните дейности.
Тя ще бъде изготвена точка по точка за всяка отделна операция. Ще бъдат подадени квадратури, линейни метри и т.н, заложени за изпълнение. Ще Ви дадем цена с материали. Нашата бригада има специалисти по всички части, свързани с цялостния ремонт – къртене и извозване на боклук, замазка, зидане и шпакловане, мазилки, смяна на електро и ВИК, гипсокартон, лепене на плочки и т.н.

Изкъртване и изхвърляне

Изкъртване и изхвърляне на строителни отпадъци

Изграждане на нови стени

Изграждане на нови стени

Преправяне на ВиК изводи

Преправяне на ВиК изводи

Преправяне на електро инсталация

Преправяне на електро инсталация

Полагане на нова замазка

Полагане на нова замазка с изолация

Смяна на дограма

Смяна на дограма

Шпакловка на стени

Измазване и шпакловка на стени

Поставяне на гипсокартон

Поставяне на гипсокартон

Боядисване на стени и тавани

Боядисване на стени и тавани

Лепене на плочки

Лепене на плочки

Консултации при избор на бои и настилки

На пазара в момента има голям избор на материали и човек често е затруднен. Ако не Ви се правят безкрайни разходки по магазините и искате да сместите време и пари, ние можем да Ви консултираме. Ако не знаете каква е точно разликата между Ойкос, Тикурила или Оргахим или каква точно боя ще е подходяща за Вас. Дали искате да е с възможност да се мие или по-важното за Вас е да е евтина. На всичките тези въпроси може да Ви отговорим и да решим какво е най-подходящо като материал. Да Ви покажем конкретни мостри, за да добиете представа. Това важи и за настилките и мебелите. За настилки работим с почти всички големи вносители на пазара – Спейс, Лиа, Берг, Подови настилки, Карпет макс, Домко и т.н.

Консултации при избор на електроуреди

Ние работим с почти всички марки ел. уреди на българския пазар. Можем да изберем заедно най-подходящия за вас уред според зададената от вас ценова категория и изисквания за функции. Ако поръчате свойте мебели при нас, ние ще Ви предоставим възможност да закупите всичките си уреди, мивки, батерии с отстъпка. Работим с Тека, Аристон, Горение, Електролукс, Фабер, Нарди, Фалмек, Бланко, Франке и много други.
Ще Ви посъветваме какви функции са важни и за кои само плащате допълнително пари без да са Ви необходими.

Проектиране на мебели

Ако не може да намерите подходящите за Вас мебели сред предлаганите в магазините, ние можем да проектираме и визуализираме това, което търсите.
Нашата фирма разполага с цех за производство на всякакви мебели по индивидуално задание. Ние работим с ПДЧ, МДФ с естествен фурнир, МДФ с полуретаново покритие, масив. Може да направим мебелите за Вашата спалня, хол, антре или кухня, както и обзавеждането за цял хотел.

Вземане на точни мерки от място

За да бъде изготвен точен проект на желаните от Вас мебели, ще трябват точни размери на цялото помещение, в което ще се разположат. Това може да стане по няколко начина. Единият е Вие да заснемете точно всички стени и инсталации и ние да работим по Ваш чертеж. Другият е ние да дойдем на място, а третия е да сте работили с нас по цялостен интериорен проект. Тогава ще имате вече изготвени проекти за мебелите и съответно всичко свързано с тях (цветове, материали ). Това разбира се ще бъде отразено в дадената Ви оферта.

Изготвяне на проект на 2Д

Изготвянето на проект се свежда до няколко главни етапа.
Етап 1 - Разговаряме с Вас за всички желани функции, визия, механизми, материал и други детайли, който бихте искали да имат вашите мебели.
Етап 2 - Изготвяме предложение за дизайн и функционалност на Вашите мебели. Изчертаваме всичко с точни размери, за да знаем дали ще може и как се позиционират във Вашето помещение и спрямо наличните инсталации (контакти, ключове, ВИК и т.н.)
Етап 3 – Срещаме се с Вас и обсъждаме предложените варианти. Избираме вариант или правим комбинация от съществуващите.
Етап 4 – Представяме Ви одобрения за реализация вариант, оразмерен и описан подробно.

Подбор на материали и цветове

След като сме се спрели на дизайн и вид на мебелите, подбираме цветовете, обкова и така финализираме визията.

Изготвяне на визуализация при желание на клиента

Ако не сте работили с нас по цялостен интериорен проект и смятате, че не може да си представите достатъчно ясно Вашите мебели само на чертеж, ние може да Ви предложим визуализация. Тя е почти с качеството на снимка на бъдещата мебел. На нея са нанесени цветовете и обкова, които сте избрали. Това прави възможно да видите Вашата мебел реално още преди да бъде произведена. Така се спестяват много грешки и недоразумения, който биха възникнали от по-трудно даващите представа 2Д чертежи. Изготвянето на визуализация се заплаща отделно от мебелите.

Производство на мебели по поръчка

Нашата фирма разполага с цех за производство на всякакви мебели по индивидуално задание . Ние работим с ПДЧ, МДФ с естаствен фурнир, МДФ с полуретаново покритие, масив. Може да направим мебелите за Вашата спалня, хол, антре или кухня или цял хотел. Работим с сертифицирани материали като плоскости на фирми като Egger, Kaindl, Vodego, Fundermax, Glunz. Обков на Hettich, Hafele, BLUM, GRAS И др.

Изготвяне на оферта

Изготвяме за Вас оферта за конкретното изделие. В нея са описани точни размери, материали, обков, механизми, срокове на изработка и доставка, като е приложен и одобрения и подписан проект. Цените ни са с включени изработка, материали, обков, доставка, качване и монтаж.

Производство на изделията

След като сме подписали договор и сте заплатили аванс, започва производството на изделията.

Доставка и монтаж на изделията

В договора е посочена дата за издаване на изделията. Преди това ще се чуем с Вас, за да уточним удобни точна дата и час на доставката и започването на монтажа. Продължителността на монтажа зависи от сложността на изделията и няма как да бъде фиксирана.

Acherno ЕООД © 2007-2013, Всички права запазени!
Маркетинг и
бизнес развитие